Спрямо две от санкционираните лица – Румен  Овчаров и Николай

...
Спрямо две от санкционираните лица – Румен  Овчаров и Николай
Коментари Харесай

Прокуратурата: Двама от списъка „Магнитски“ отдавна са обвинени. Овчаров за корупция, а Малинов за шпионаж

Спрямо две от глобените лица – Румен  Овчаров и Николай Малинов, от дълго време са импортирани обвинителни актове за осъществени от тях закононарушения.
По отношение на Овчаров е за  корупция, а по отношение на Николай Малинов за шпионаж в интерес на Руската федерация.
Това обявиха от Прокуратурата на Република България в публична позиция във връзка наложените от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наказания („ Магнитски “) по отношение на петима български жители – някогашни длъжностни лица.

Борбата с престъпността, в частност с корупцията, е отговорност на трите управляващи (съдебната, изпълнителната и законодателната). Вменяването на тази отговорност само и единствено на правосъдната власт демонстрира непознаване на конституцията, законите на страната и европейските стандарти.

Разкриването на закононарушенията е от компетентността на органите на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност, които при определяне на данни за закононарушение следва да уведомяват прокуратурата. Едва тогава прокуратурата може да осъществя пълномощията си по Конституция и закон, а точно да образува досъдебно произвеждане и да управлява следствието, като упражнява контрол за законосъобразното му осъществяване и при съществуване на задоволително доказателства да притегля към наказателна отговорност лицата, които са направили закононарушения.

Република България е суверенна страна, част от европейското правно пространство. В този подтекст Прокуратурата на Република България прецизно съблюдава главните европейски правила и евроатлантически полезности, най-важните от които са върховенството на закона и правовата страна. Според българската Конституция основният прокурор е част от самостоятелната правосъдна власт със прецизно регламентирани пълномощия и е самостоятелен от останалите управляващи – законодателна и изпълнителна. Евентуалното нарушение на тези съществени конституционни и европейски стандарти излиза отвън правилата на демократичната страна. Историята е посочила, че опитите за влияние и преодоляване на правосъдната власт водят единствено и само до репресии с дълготраен резултат, засягащи правата на българските и европейските жители.

Прокуратурата на Република България декларира, че от дълго време е подхванала всички нужни дейности в сходство с компетентността си по Конституция и закон по отношение на всички глобени български жители.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР